Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z pomidorami, cytryną i natką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
porcje • : 10 min • gotowanie: 10 min • 440 kcal/porcja • 2,50 zł/porcja
Sparz wrzątkiem cytrynę. Zetrzyj z niej skórkę na drobnej tarce, następnie wyciśnij sok.
Ugotuj spaghetti w osolonej wodzie, zgodnie z zaleceniami producenta (ok. 10 minut). Odcedź makaron, pozostawiając w garnku ok. 1/4 szklanki wody. Wyłóż makaron na półmisek, wlej pozostawioną wodę, wymieszaj.
Pozostałe (pomidory, cebulę, natkę, sok i skórkę z cytryny) wrzuć do makaronu, przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Od razu podawaj.
Spaghetti będzie bardziej sycące, jeśli dodasz 2 łyżki startego twardego sera lub mielonych orzechów.Źródło: Olivia