Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z pomidorami, cytryną i natką"
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 97
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 937
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 323
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 97
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 937
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 323
Składniki
porcje • : 10 min • gotowanie: 10 min • 440 kcal/porcja • 2,50 zł/porcja
Sparz wrzątkiem cytrynę. Zetrzyj z niej skórkę na drobnej tarce, następnie wyciśnij sok.
Ugotuj spaghetti w osolonej wodzie, zgodnie z zaleceniami producenta (ok. 10 minut). Odcedź makaron, pozostawiając w garnku ok. 1/4 szklanki wody. Wyłóż makaron na półmisek, wlej pozostawioną wodę, wymieszaj.
Pozostałe (pomidory, cebulę, natkę, sok i skórkę z cytryny) wrzuć do makaronu, przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Od razu podawaj.
Spaghetti będzie bardziej sycące, jeśli dodasz 2 łyżki startego twardego sera lub mielonych orzechów.Źródło: Olivia