Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z pomidorami, cytryną i natką"
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 715
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1561
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1204
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 715
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1561
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1204
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 48
Składniki
porcje • : 10 min • gotowanie: 10 min • 440 kcal/porcja • 2,50 zł/porcja
Sparz wrzątkiem cytrynę. Zetrzyj z niej skórkę na drobnej tarce, następnie wyciśnij sok.
Ugotuj spaghetti w osolonej wodzie, zgodnie z zaleceniami producenta (ok. 10 minut). Odcedź makaron, pozostawiając w garnku ok. 1/4 szklanki wody. Wyłóż makaron na półmisek, wlej pozostawioną wodę, wymieszaj.
Pozostałe (pomidory, cebulę, natkę, sok i skórkę z cytryny) wrzuć do makaronu, przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Od razu podawaj.
Spaghetti będzie bardziej sycące, jeśli dodasz 2 łyżki startego twardego sera lub mielonych orzechów.Źródło: Olivia