Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Stek na paprykowej salsie"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 4,80 zł
Szalotki obierz, drobno poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Umyte papryki przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę, wsyp do miski. Wymieszaj z posiekaną szalotką i czosnkiem.
Połówkę mango umyj i obierz. Miąższ pokrój w podobną kostkę, co papryki. W ten sam sposób przygotuj osączone z syropu połówki brzoskwini.
Piersi kurczaka opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, podziel na cztery kotlety. Ułóż je na desce, przykryj folią i rozbij delikatnie z dwóch stron.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Smaż steki po 4 min z każdej strony W tym czasie na drugiej patelni na 2 łyżkach oleju podsmaż paprykę z szalotką i czosnkiem. Dodaj owoce. Smaż razem 1-2 minuty. Dodaj łyżkę przecieru pomidorowego, dopraw salsę solą i pieprzem. Usmażone steki podaj na salsie.Źródło: Świat kobiety