Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Steki w sosie rabarbarowym"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1067
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 144
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1067
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 144
Składniki
Rabarbar oczyść, odetnij końcówki, usuń włókna. Łodygi pokrój na małe kawałki. Obierz i posiekaj drobno szalotki. W garnku rozgrzej połowę oleju, wrzuć posiekane szalotki, przesmaż na złoty kolor.
Dodaj pokrojony rabarbar, cukier oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotuj całość na średnim ogniu, aż rabarbar zmięknie, a sos lekko zgęstnieje.
Mięso opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz je z dwóch stron solą oraz grubo zmielonym kolorowym pieprzem. Obsmaż na pozostałym oleju po 5 minut z każdej strony. Gotowe steki rozłóż na talerze. Polej gęstym sosem rabarbarowym.
czas ok. 35 min; porcja – 470 kcal, cena 5,30 złŹródło: Świat kobiety