Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Steki w sosie rabarbarowym"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1248
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1248
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Składniki
Rabarbar oczyść, odetnij końcówki, usuń włókna. Łodygi pokrój na małe kawałki. Obierz i posiekaj drobno szalotki. W garnku rozgrzej połowę oleju, wrzuć posiekane szalotki, przesmaż na złoty kolor.
Dodaj pokrojony rabarbar, cukier oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotuj całość na średnim ogniu, aż rabarbar zmięknie, a sos lekko zgęstnieje.
Mięso opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz je z dwóch stron solą oraz grubo zmielonym kolorowym pieprzem. Obsmaż na pozostałym oleju po 5 minut z każdej strony. Gotowe steki rozłóż na talerze. Polej gęstym sosem rabarbarowym.
czas ok. 35 min; porcja – 470 kcal, cena 5,30 złŹródło: Świat kobiety