Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Steki w sosie rabarbarowym"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22485
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14775
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4570
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 593
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22485
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14775
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4570
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 593
Składniki
Rabarbar oczyść, odetnij końcówki, usuń włókna. Łodygi pokrój na małe kawałki. Obierz i posiekaj drobno szalotki. W garnku rozgrzej połowę oleju, wrzuć posiekane szalotki, przesmaż na złoty kolor.
Dodaj pokrojony rabarbar, cukier oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotuj całość na średnim ogniu, aż rabarbar zmięknie, a sos lekko zgęstnieje.
Mięso opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz je z dwóch stron solą oraz grubo zmielonym kolorowym pieprzem. Obsmaż na pozostałym oleju po 5 minut z każdej strony. Gotowe steki rozłóż na talerze. Polej gęstym sosem rabarbarowym.
czas ok. 35 min; porcja – 470 kcal, cena 5,30 złŹródło: Świat kobiety