Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Steki w sosie rabarbarowym"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117726
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8221
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3060
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1915
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1445
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117726
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8221
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3060
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1915
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1445
Składniki
Rabarbar oczyść, odetnij końcówki, usuń włókna. Łodygi pokrój na małe kawałki. Obierz i posiekaj drobno szalotki. W garnku rozgrzej połowę oleju, wrzuć posiekane szalotki, przesmaż na złoty kolor.
Dodaj pokrojony rabarbar, cukier oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotuj całość na średnim ogniu, aż rabarbar zmięknie, a sos lekko zgęstnieje.
Mięso opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz je z dwóch stron solą oraz grubo zmielonym kolorowym pieprzem. Obsmaż na pozostałym oleju po 5 minut z każdej strony. Gotowe steki rozłóż na talerze. Polej gęstym sosem rabarbarowym.
czas ok. 35 min; porcja – 470 kcal, cena 5,30 złŹródło: Świat kobiety