Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Steki w sosie rabarbarowym"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8347
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8347
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Składniki
Rabarbar oczyść, odetnij końcówki, usuń włókna. Łodygi pokrój na małe kawałki. Obierz i posiekaj drobno szalotki. W garnku rozgrzej połowę oleju, wrzuć posiekane szalotki, przesmaż na złoty kolor.
Dodaj pokrojony rabarbar, cukier oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotuj całość na średnim ogniu, aż rabarbar zmięknie, a sos lekko zgęstnieje.
Mięso opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz je z dwóch stron solą oraz grubo zmielonym kolorowym pieprzem. Obsmaż na pozostałym oleju po 5 minut z każdej strony. Gotowe steki rozłóż na talerze. Polej gęstym sosem rabarbarowym.
czas ok. 35 min; porcja – 470 kcal, cena 5,30 złŹródło: Świat kobiety