Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 717

Surówki to niezbędnik w obiadowym zestawie. Czasami tylko w tej postaci niektórzy jadają warzywa. Ta prosta surówka z czerwonej kapusty i marchewki posmakuje każdemu.

Składniki

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2 marchewki
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • olej
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Skrapiamy olejem, mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń