Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 2674

Pyszna, najlepsza do obiadu, mocno aromatyczna, dla osób, które nie mają nic przeciwko zapachowi czosnku :)

Składniki

  • kapusta pekińska, 1mała, lub pół dużej
  • cebula, 1
  • marchewka, 1
  • czosnek, 1ząbek lub 2 w zależności od ilości kapusty i upodobań
  • jogurt naturalny, 1 mały kubek
  • majonez winiary, 1 łyżka stołowa
  • CZOSNEK GRANULOWANY, pół łyżeczki
  • sól, pieprz do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej

Przygotowanie

  1. Kroimy kapustę w wąskie paseczki, siekamy drobno cebulę i ucieramy na grubej tarce marchewkę. Wszystko razem mieszamy.

  2. Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy majonez, wyciskamy czosnek i dodajemy do tego czosnek granulowany. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

  3. Nastepnie dodajemy do kapusty i wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 10 min. Nastepnie zjadamy ze smakiem :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń