Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco spolszczona wersja sushi ;)
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 320
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 341
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 401
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16489
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 114
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 320
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 341
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 401
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16489
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 114
Składniki
Ryż przepłukujemy. Nastepnie zalewamy taką samą objętością wody co ryż i gotujemy 40min. Ugotowany przekładamy do dużej płaskiej miski i szybko acz delikatnie mieszamy drewnianą szpatułką. Następnie polewamy mieszanką octu i cukru mieszamy i zostawiamy do zakwaszenia. Łososia polewamy sosem teryiaki zostawiamy na pol godziny do zamarynowania. Owijamy folią aluminiową i pieczemy ok. 10min w 180 st. w piekarniku. Ogórka kroimy na paseczki. Upieczonego łososia tak samo. Nori wykładamy ryżem, na srodku układamy ogórka, kapustę i pas z łososia. Zawijamy dość ciasno. Kroimy na porcje. Podajemy z sosem sojowym w miseczce (do maczania sushi). Smacznego ;)