Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco spolszczona wersja sushi ;)
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 169
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 75
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 84
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 72
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 104
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 169
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 75
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 84
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 72
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 104
Składniki
Ryż przepłukujemy. Nastepnie zalewamy taką samą objętością wody co ryż i gotujemy 40min. Ugotowany przekładamy do dużej płaskiej miski i szybko acz delikatnie mieszamy drewnianą szpatułką. Następnie polewamy mieszanką octu i cukru mieszamy i zostawiamy do zakwaszenia. Łososia polewamy sosem teryiaki zostawiamy na pol godziny do zamarynowania. Owijamy folią aluminiową i pieczemy ok. 10min w 180 st. w piekarniku. Ogórka kroimy na paseczki. Upieczonego łososia tak samo. Nori wykładamy ryżem, na srodku układamy ogórka, kapustę i pas z łososia. Zawijamy dość ciasno. Kroimy na porcje. Podajemy z sosem sojowym w miseczce (do maczania sushi). Smacznego ;)