Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco spolszczona wersja sushi ;)
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12597
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41933
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5043
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12597
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41933
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5043
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45865
Składniki
Ryż przepłukujemy. Nastepnie zalewamy taką samą objętością wody co ryż i gotujemy 40min. Ugotowany przekładamy do dużej płaskiej miski i szybko acz delikatnie mieszamy drewnianą szpatułką. Następnie polewamy mieszanką octu i cukru mieszamy i zostawiamy do zakwaszenia. Łososia polewamy sosem teryiaki zostawiamy na pol godziny do zamarynowania. Owijamy folią aluminiową i pieczemy ok. 10min w 180 st. w piekarniku. Ogórka kroimy na paseczki. Upieczonego łososia tak samo. Nori wykładamy ryżem, na srodku układamy ogórka, kapustę i pas z łososia. Zawijamy dość ciasno. Kroimy na porcje. Podajemy z sosem sojowym w miseczce (do maczania sushi). Smacznego ;)