Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco spolszczona wersja sushi ;)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11853
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11853
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Składniki
Ryż przepłukujemy. Nastepnie zalewamy taką samą objętością wody co ryż i gotujemy 40min. Ugotowany przekładamy do dużej płaskiej miski i szybko acz delikatnie mieszamy drewnianą szpatułką. Następnie polewamy mieszanką octu i cukru mieszamy i zostawiamy do zakwaszenia. Łososia polewamy sosem teryiaki zostawiamy na pol godziny do zamarynowania. Owijamy folią aluminiową i pieczemy ok. 10min w 180 st. w piekarniku. Ogórka kroimy na paseczki. Upieczonego łososia tak samo. Nori wykładamy ryżem, na srodku układamy ogórka, kapustę i pas z łososia. Zawijamy dość ciasno. Kroimy na porcje. Podajemy z sosem sojowym w miseczce (do maczania sushi). Smacznego ;)