Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny swojski makaron bardzo zdrowy !!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 850
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 62
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 850
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 62
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicy(stożek) zrobić w nim otworek(jak wulkan) .Wbić do niego jajka ,dosypać soli.Ugniatać aż do jednolitej masy.Jeśli będzie za suche i będzie się kruszyło dolać odrobinę wody.Masa musi odejść od ręki(jak plastelina). Podzielić ciasto na 2 kawałki. Podsypać stolnicę mąką .Rozwałkować ciasto na grubość ok 1-2 mm. Wysuszyć.Jak się podsuszy zwinąć w rulon i ciąć na zapałkę-gotować jak zwykły makaron.