Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny swojski makaron bardzo zdrowy !!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicy(stożek) zrobić w nim otworek(jak wulkan) .Wbić do niego jajka ,dosypać soli.Ugniatać aż do jednolitej masy.Jeśli będzie za suche i będzie się kruszyło dolać odrobinę wody.Masa musi odejść od ręki(jak plastelina). Podzielić ciasto na 2 kawałki. Podsypać stolnicę mąką .Rozwałkować ciasto na grubość ok 1-2 mm. Wysuszyć.Jak się podsuszy zwinąć w rulon i ciąć na zapałkę-gotować jak zwykły makaron.