Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny swojski makaron bardzo zdrowy !!
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20333
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1048
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1307
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20333
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 349
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1048
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1307
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicy(stożek) zrobić w nim otworek(jak wulkan) .Wbić do niego jajka ,dosypać soli.Ugniatać aż do jednolitej masy.Jeśli będzie za suche i będzie się kruszyło dolać odrobinę wody.Masa musi odejść od ręki(jak plastelina). Podzielić ciasto na 2 kawałki. Podsypać stolnicę mąką .Rozwałkować ciasto na grubość ok 1-2 mm. Wysuszyć.Jak się podsuszy zwinąć w rulon i ciąć na zapałkę-gotować jak zwykły makaron.