Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7910
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3175
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7910
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3175
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Cebulę obieram, mielę z czosnkiem i orzechami. Dodaję oliwę, sok z cytryny, curry, sól i dokładnie ucieram.
Mięso opłukuję, kroję na kawałki, maczam w utartej marynacie, odstawiam na godz. Nadziewam na patyczki i opiekam na złoto w piekarniku.
Sos: cebulę siekam z czosnkiem, podsmażam na oliwie, dodaję paprykę, sok z cytryny, przyprawę i sól. Podlewam odrobiną wody, zagotowuję. Sos podaję osobno.
Szaszłyki i sos najlepiej zapakować w plastikowe pudełeczka. Do tego świeże pieczywo – super! Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Kobieta i życie