Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 134
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 535
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 134
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 535
Składniki
Cebulę obieram, mielę z czosnkiem i orzechami. Dodaję oliwę, sok z cytryny, curry, sól i dokładnie ucieram.
Mięso opłukuję, kroję na kawałki, maczam w utartej marynacie, odstawiam na godz. Nadziewam na patyczki i opiekam na złoto w piekarniku.
Sos: cebulę siekam z czosnkiem, podsmażam na oliwie, dodaję paprykę, sok z cytryny, przyprawę i sól. Podlewam odrobiną wody, zagotowuję. Sos podaję osobno.
Szaszłyki i sos najlepiej zapakować w plastikowe pudełeczka. Do tego świeże pieczywo – super! Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Kobieta i życie