Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4314
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 402
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4314
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 402
Składniki
Cebulę obieram, mielę z czosnkiem i orzechami. Dodaję oliwę, sok z cytryny, curry, sól i dokładnie ucieram.
Mięso opłukuję, kroję na kawałki, maczam w utartej marynacie, odstawiam na godz. Nadziewam na patyczki i opiekam na złoto w piekarniku.
Sos: cebulę siekam z czosnkiem, podsmażam na oliwie, dodaję paprykę, sok z cytryny, przyprawę i sól. Podlewam odrobiną wody, zagotowuję. Sos podaję osobno.
Szaszłyki i sos najlepiej zapakować w plastikowe pudełeczka. Do tego świeże pieczywo – super! Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Kobieta i życie