Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Cebulę obieram, mielę z czosnkiem i orzechami. Dodaję oliwę, sok z cytryny, curry, sól i dokładnie ucieram.
Mięso opłukuję, kroję na kawałki, maczam w utartej marynacie, odstawiam na godz. Nadziewam na patyczki i opiekam na złoto w piekarniku.
Sos: cebulę siekam z czosnkiem, podsmażam na oliwie, dodaję paprykę, sok z cytryny, przyprawę i sól. Podlewam odrobiną wody, zagotowuję. Sos podaję osobno.
Szaszłyki i sos najlepiej zapakować w plastikowe pudełeczka. Do tego świeże pieczywo – super! Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Kobieta i życie