Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki z indyka ze szpinakiem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Sznycle delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Różyczki brokuła zalej wrzątkiem. Czosnek posiekaj i podsmaż na maśle ze szpinakiem i z gałką. Dopraw solą. Dodaj odcedzone różyczki brokuła.
Cebulkę pokrój na plasterki i zeszklij na oleju. Pomidory posiekaj. Na środku każdego sznycla rozłóż po porcji szpinaku i pomidorów. Zawiń w ścisłe roladki. Obwiąż nitką i krótko obsmaż na oleju. Przełóż do rondla, podlej 300 ml wody, wrzuć cebulę i duś 30 minut.
Wyjmij zrazy. Do sosu dodaj koncentrat, pomidory i przyprawy. Zmiksuj. Mąkę rozmieszaj z 3 łyżkami zimnej wody, wlej do sosu. Gotuj kilka minut. Polej zrazy i podawaj.
Pod pierzynką
Uduszone zrazy posyp wiórkami parmezanu i tuż przed podaniem zapiekaj przez 5 min w gorącym piekarniku.Źródło: Naj