Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa potrawa dla wielbicieli kaszy gryczanej i szpinaku ( wierzę, że jest nas wielu!)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2468
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 728
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2468
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 728
Składniki
Kaszę przepłukać zimną wodą, wrzucić do osolonego wrzątku (proporcja: objętościowo 1 część kaszy na 1,5 części wody), gotować 2 min. odstawić na 30 min. "do pierzyn", żeby "doszła". W tym czasie podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę, dodać szpinak, smażyć, w razie potrzeby podlewając wywarem. Gdy się rozmrozi, dodać groszek, pokrojoną paprykę, czosnek, sól i pieprz. Krótko pogotować do zmięknięcia warzyw. Na końcu wmieszać kaszę.