Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa potrawa dla wielbicieli kaszy gryczanej i szpinaku ( wierzę, że jest nas wielu!)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Kaszę przepłukać zimną wodą, wrzucić do osolonego wrzątku (proporcja: objętościowo 1 część kaszy na 1,5 części wody), gotować 2 min. odstawić na 30 min. "do pierzyn", żeby "doszła". W tym czasie podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę, dodać szpinak, smażyć, w razie potrzeby podlewając wywarem. Gdy się rozmrozi, dodać groszek, pokrojoną paprykę, czosnek, sól i pieprz. Krótko pogotować do zmięknięcia warzyw. Na końcu wmieszać kaszę.