Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa potrawa dla wielbicieli kaszy gryczanej i szpinaku ( wierzę, że jest nas wielu!)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1449
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 536
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3619
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1449
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 536
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3619
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1329
Składniki
Kaszę przepłukać zimną wodą, wrzucić do osolonego wrzątku (proporcja: objętościowo 1 część kaszy na 1,5 części wody), gotować 2 min. odstawić na 30 min. "do pierzyn", żeby "doszła". W tym czasie podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę, dodać szpinak, smażyć, w razie potrzeby podlewając wywarem. Gdy się rozmrozi, dodać groszek, pokrojoną paprykę, czosnek, sól i pieprz. Krótko pogotować do zmięknięcia warzyw. Na końcu wmieszać kaszę.