Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa potrawa dla wielbicieli kaszy gryczanej i szpinaku ( wierzę, że jest nas wielu!)
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2393
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38684
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1364
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2393
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38684
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1364
Składniki
Kaszę przepłukać zimną wodą, wrzucić do osolonego wrzątku (proporcja: objętościowo 1 część kaszy na 1,5 części wody), gotować 2 min. odstawić na 30 min. "do pierzyn", żeby "doszła". W tym czasie podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę, dodać szpinak, smażyć, w razie potrzeby podlewając wywarem. Gdy się rozmrozi, dodać groszek, pokrojoną paprykę, czosnek, sól i pieprz. Krótko pogotować do zmięknięcia warzyw. Na końcu wmieszać kaszę.