Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 5
Dodano: 26.04.2009
Odsłon: 3092
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
szpinak nalezy wrzucic na gotujaca i osolona wode,(jezeli uzywame swiezego nalezy go umyc i oczyscic) gotowac ok 15 minut,odcedzic i wycisnac cala wode
na rozgrzana patelnie wrzucamy boczek pokrojony w kostke,podsmazamy lekko i dodajemy pokrojona cebule,podsmazac ok 5 minut,
na brytanke lub naczynie zaroodporne wlewamy oliwe z oliwek i ukladamy warstwe szpinaku,nastepnie rozdrobniona mozzarelle lub inny ser,boczek z cebula,przykrywamy kolejna warstwa szpinaku posypujemy serem i wkladamy do piekarnika na ok 20 minut
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

olit009 26 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
polecam,bo az trudno uwiezyc ze to szpinak:) polecane zwlaszcza dla niejadkow szpinaku:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

airin2007 26 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
musze sprobowac!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz