Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i zdrowe,mozna podawac na cieplo i na zimno jako dodatek do obiadow
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 149
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7578
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 202
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 210
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 149
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7578
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 202
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 210
Składniki
szpinak nalezy wrzucic na gotujaca i osolona wode,(jezeli uzywame swiezego nalezy go umyc i oczyscic) gotowac ok 15 minut,odcedzic i wycisnac cala wode
na rozgrzana patelnie wrzucamy boczek pokrojony w kostke,podsmazamy lekko i dodajemy pokrojona cebule,podsmazac ok 5 minut,
na brytanke lub naczynie zaroodporne wlewamy oliwe z oliwek i ukladamy warstwe szpinaku,nastepnie rozdrobniona mozzarelle lub inny ser,boczek z cebula,przykrywamy kolejna warstwa szpinaku posypujemy serem i wkladamy do piekarnika na ok 20 minut