Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sztuka mięsa z chrzanem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117664
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8187
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1875
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1431
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117664
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8187
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1875
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1431
Składniki
Wołowinę umyć, zalać litrem wrzątku. Dodać zioła i sól, oczyszczoną włoszczyznę oraz umytą i opaloną nad ogniem cebulę. Gotować ok. 1,5-2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Mięso wyjąć z bulionu, pokroić w plastry, trzymać w cieple. Zasmażyć mąkę z masłem, podlać szklanką bulionu, zagotować, rozetrzeć grudki. Dodać chrzan, doprawić do smaku, na koniec zaciągnąć śmietaną. Mięso podawać z pokrojonymi warzywami i sosem.
Bulion podaj z makaronem na pierwsze danie, choć to niezbyt lekkie danie! Możesz go też zachować na później, np. zamrożony.
ok. 145 minutŹródło: Twoje Imperium