Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sztuka mięsa z chrzanem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8709
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10330
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4688
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8709
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10330
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4688
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 765
Składniki
Wołowinę umyć, zalać litrem wrzątku. Dodać zioła i sól, oczyszczoną włoszczyznę oraz umytą i opaloną nad ogniem cebulę. Gotować ok. 1,5-2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Mięso wyjąć z bulionu, pokroić w plastry, trzymać w cieple. Zasmażyć mąkę z masłem, podlać szklanką bulionu, zagotować, rozetrzeć grudki. Dodać chrzan, doprawić do smaku, na koniec zaciągnąć śmietaną. Mięso podawać z pokrojonymi warzywami i sosem.
Bulion podaj z makaronem na pierwsze danie, choć to niezbyt lekkie danie! Możesz go też zachować na później, np. zamrożony.
ok. 145 minutŹródło: Twoje Imperium