Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sztuka mięsa z chrzanem"
Myślę że ten sos każdemu przypadnie do gustu
Odsłon: 241
Domowy comfort food.
Odsłon: 44
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 63
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 73
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 66
Myślę że ten sos każdemu przypadnie do gustu
Odsłon: 241
Domowy comfort food.
Odsłon: 44
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 63
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 73
Pyszne danie na drugie śniadanie.
Odsłon: 66
Składniki
Wołowinę umyć, zalać litrem wrzątku. Dodać zioła i sól, oczyszczoną włoszczyznę oraz umytą i opaloną nad ogniem cebulę. Gotować ok. 1,5-2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Mięso wyjąć z bulionu, pokroić w plastry, trzymać w cieple. Zasmażyć mąkę z masłem, podlać szklanką bulionu, zagotować, rozetrzeć grudki. Dodać chrzan, doprawić do smaku, na koniec zaciągnąć śmietaną. Mięso podawać z pokrojonymi warzywami i sosem.
Bulion podaj z makaronem na pierwsze danie, choć to niezbyt lekkie danie! Możesz go też zachować na później, np. zamrożony.
ok. 145 minutŹródło: Twoje Imperium