Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sztuka mięsa z chrzanem"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1186
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1026
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1186
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1026
Składniki
Wołowinę umyć, zalać litrem wrzątku. Dodać zioła i sól, oczyszczoną włoszczyznę oraz umytą i opaloną nad ogniem cebulę. Gotować ok. 1,5-2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Mięso wyjąć z bulionu, pokroić w plastry, trzymać w cieple. Zasmażyć mąkę z masłem, podlać szklanką bulionu, zagotować, rozetrzeć grudki. Dodać chrzan, doprawić do smaku, na koniec zaciągnąć śmietaną. Mięso podawać z pokrojonymi warzywami i sosem.
Bulion podaj z makaronem na pierwsze danie, choć to niezbyt lekkie danie! Możesz go też zachować na później, np. zamrożony.
ok. 145 minutŹródło: Twoje Imperium