Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe,szybkie,zdrowe,nie tuczące
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
w garnku 2-3 ltr na rozgrzany olej dajemy pokrojoną w kostkę cebulę i szklimy nie rumieniąc,na to : mięso kupione -mielone z piersi indyka lub male kawałki z surowego fileta indyka mieszamy rozdrabniając łyżką i dusimy 20-30 min -dodajemy warzywa pokrojone i przyprawy jak sól,curri ,tymianek,oregano i czosnek(może być bez czosnku dolewamy 1-2 szklanki wody z rozpuszczoną 1 łyżką VEGETA-NATUR-po wymieszaniu sprawdzamy czy składniki są miekkie i dodajemy szklankę kaszki KUSKUS.-można dodać posiekanaą świeżą lub suszoną zieleninę lub lyżke przecieru pomidorowego.Stosując t.zw."Wielką Improwizację " możemy dosawać jeszcze inne składniki jqak np.oieczrki, suszona żurawinę,lub rodzynki !
Wszystko lączymy mieszając łyżką i przykrywamy pozostawiając na 15- 30 min w cieple -
podajemy polewając delikatnie olejem R Y D Z O W Y M lub jak kto woli z bulionem lub barszczem czerwonym w filiżankach-
Potrawa nadaje sie doskonale do zamrażania w plastykowych pojemnikach na dłuższy okres czasu -jako arawyjne danie dla niespodziewanych gości - SMACZNEGO ! ! !