Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Tagliatelle z kurczakiem i warzywami.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 388
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 388
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Pokrój piersi na małe kawałki i dopraw pieprzem, solą i papryką słodką lub chilli.
Warzywa pokrój na mniejsze kawałki.
Na patelnie wrzuć pomidory krojone bez skórki. Dorzuć warzywa i duś na średnim ogniu.
Usmaż mięso i dodaj do sosu.
Dopraw sos ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i papryką w proszku lub Chilli. Duś dalej na małym ogniu około 20 minut.
Ugotuj makaron. Danie można podawać wymieszane lub polane sosem.