Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie delikatne i pyszne. Proste w przygotowaniu i tak samo szybkie w jedzeniu.
Prosty przepis na makaron w śmietanowym sosie.
Odsłon: 6800
Makaron jak zwykle daje się połączyć z różnymi dodatkami. Z brukselką też sm...
Odsłon: 1049
szybkie i bardzo lekkie danie na upały,odświeżające,rześkie,aromatyczne i cod...
Odsłon: 474
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 44
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 144
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 44
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 144
Składniki
Kurki umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzałam masło i zeszkliłam wcześniej pokrojoną w kostkę cebulkę
Kiedy cebula zaczęła delikatnie nabierać koloru wyłożyłam na patelnię kurki. Wszystko razem smażyłam przez ok. 10 minut. Kurki podczas smażenia puszczają sok i zmniejszają swoją wielkość, ale nie wpływa to w ogóle na smak potrawy.
Po upływie 10 minut dodałam śmietankę i jeszcze chwilkę trzymałam na ogniu, żeby śmietanka trochę odparowała a tym samym zagęściła sos. Na koniec posoliłam do smaku.
Do gotowego sosu wyłożyłam ugotowane wcześniej tagliatelle. Przemieszałam i posypałam posiekaną natką z pietruszki. Tak przygotowane danie wykładałam na talerze.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białą kiełbasą Ewy Wachowicz
Dania główne
Pyszne, domowe CEBULARZE
Dania główne
Kotlety mielone
Dania główne
Szybkie danie z łodygi brokuła (stir-fry)
Pierogi z białą kiełbasą Ewy Wachowicz
Genialne w smaku pierogi z farszem z białej kiełbasy. Wyraziste, soczyste w ś...
Odsłon: 13
Pyszne, domowe CEBULARZE
CZEŚĆ:) Dziś przepis na przepyszne, domowe cebularze. O rany jakie to jest py...
Odsłon: 13