Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie delikatne i pyszne. Proste w przygotowaniu i tak samo szybkie w jedzeniu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1106
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 389
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 761
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1106
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 389
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 761
Składniki
Kurki umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzałam masło i zeszkliłam wcześniej pokrojoną w kostkę cebulkę
Kiedy cebula zaczęła delikatnie nabierać koloru wyłożyłam na patelnię kurki. Wszystko razem smażyłam przez ok. 10 minut. Kurki podczas smażenia puszczają sok i zmniejszają swoją wielkość, ale nie wpływa to w ogóle na smak potrawy.
Po upływie 10 minut dodałam śmietankę i jeszcze chwilkę trzymałam na ogniu, żeby śmietanka trochę odparowała a tym samym zagęściła sos. Na koniec posoliłam do smaku.
Do gotowego sosu wyłożyłam ugotowane wcześniej tagliatelle. Przemieszałam i posypałam posiekaną natką z pietruszki. Tak przygotowane danie wykładałam na talerze.