Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie delikatne i pyszne. Proste w przygotowaniu i tak samo szybkie w jedzeniu.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6829
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8566
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 177
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1155
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6829
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8566
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 177
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1155
Składniki
Kurki umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzałam masło i zeszkliłam wcześniej pokrojoną w kostkę cebulkę
Kiedy cebula zaczęła delikatnie nabierać koloru wyłożyłam na patelnię kurki. Wszystko razem smażyłam przez ok. 10 minut. Kurki podczas smażenia puszczają sok i zmniejszają swoją wielkość, ale nie wpływa to w ogóle na smak potrawy.
Po upływie 10 minut dodałam śmietankę i jeszcze chwilkę trzymałam na ogniu, żeby śmietanka trochę odparowała a tym samym zagęściła sos. Na koniec posoliłam do smaku.
Do gotowego sosu wyłożyłam ugotowane wcześniej tagliatelle. Przemieszałam i posypałam posiekaną natką z pietruszki. Tak przygotowane danie wykładałam na talerze.