Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Talarki schabowe w płaszczyku ziemniaczanym"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
50 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 2,40 zł • Przepis na 6-7 porcji
Schab tnę na plastry. Nacinam je na krawędziach w kilku miejscach (nie odkształcą się w czasie smażenia) i rozbijam przez folię spożywczą, posypuję przyprawą do mięsa. Wstawiam mięso na godzinę do lodówki.
Siekam natkę. Ziemniaki obieram, ścieram na tarce, jak na placki ziemniaczane. Wbijam jajko, wsypuję mąkę i natkę, oprószam przyprawą do ziemniaków, mieszam.
Schab smaruję z jednej strony masą ziemniaczaną. Kładę kotlety (masą do dołu) na rozgrzany olej i smażę. Smaruję je z drugiej strony masą, odwracam i dosmażam.
Gotuję kaszę w osolonej wodzie, wykładam na talerz, obok kładę kotlety, dekoruję ananasem.
Przepis przysłała Helena Kuczko z Lidzbarka WarmińskiegoŹródło: Kobieta i życie