Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta dla piłkarza"
Mus cytrynowy, który dodałam ostatnio na profilu można jeść jako samodzielny...
Odsłon: 6249
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 82
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 1241
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 82
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 1241
Składniki
Z twarogu, żółtek, oleju, mleka, mąki, proszku i 1/2 łyżeczki soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na prostokąt. Plackiem wylep spód i brzegi formy wyłożonej pergaminem. Piecz 35 minut w temp. 180 st.
Fetę pokrój w kostkę. Szpinak przebierz, opłucz, osusz. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kosteczkę, zeszklij na maśle. Dołóż szpinak. Duś razem 12 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Spód posmaruj przecierem. Posyp fetą.
Rozsmaruj masę szpinakową. Ricottę przełóż do szprycy i wyciskając serek, narysuj linie boiska. Pomidorki pokrój na połówki i udekoruj nimi tartę.
ok. 75 min, 1 porcja zawiera ok. 490 kcal. Ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Dania główne
Zapiekanka familijna
Dania główne
Kurczak w pomidorach na ostro
Dania główne
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Sezon truskawkowy w pełni, jednym z moich ulubionych dań z truskawkami są nal...
Odsłon: 100
Zapiekanka familijna
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 3732