Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta szpinakowa z polędwicą"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 797
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22839
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15258
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 797
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22839
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15258
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
Mięso umyć, drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy, po 2 minuty z każdej strony.
Ciasto rozłożyć w formie wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, nakłuć widelcem. Piec 15 min w temp. 180oC.
Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce masła na złoto, dodać rozmrożony szpinak, doprawić solą i pieprzem, dusić. Odparować, wystudzić, wymieszać z ricottą, śmietaną i rozkłóconymi jajkami.
Farsz rozłożyć na podpieczonej tarcie. Piec ok. 15 min w 180oC. Rozłożyć na wierzchu podsmażoną wołowinę, piec kolejne 10 minut i podawać.
ok. 65 minut.
Do tarty możesz użyć sera pleśniowego albo fety. Pamiętaj, że są one bardzo słone, toteż farsz należałoby delikatniej doprawiać solą.Źródło: Twoje Imperium