Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta szpinakowa z polędwicą"
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4806
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3167
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4806
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3167
Składniki
Mięso umyć, drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy, po 2 minuty z każdej strony.
Ciasto rozłożyć w formie wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, nakłuć widelcem. Piec 15 min w temp. 180oC.
Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce masła na złoto, dodać rozmrożony szpinak, doprawić solą i pieprzem, dusić. Odparować, wystudzić, wymieszać z ricottą, śmietaną i rozkłóconymi jajkami.
Farsz rozłożyć na podpieczonej tarcie. Piec ok. 15 min w 180oC. Rozłożyć na wierzchu podsmażoną wołowinę, piec kolejne 10 minut i podawać.
ok. 65 minut.
Do tarty możesz użyć sera pleśniowego albo fety. Pamiętaj, że są one bardzo słone, toteż farsz należałoby delikatniej doprawiać solą.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Drobiowe roladki z mozzarellą
Dania główne
Mięciutki schab w sosie
Dania główne
Placki z zakwasu
Dania główne
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Drobiowe roladki z mozzarellą
Proste i szybkie w przygotowaniu roladki drobiowe z papryką oraz serem mozzar...
Odsłon: 225
Mięciutki schab w sosie
Mięciutki schab w sosie gotowany i duszony jest wraz z warzywami, dlatego roz...
Odsłon: 9576