Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta szpinakowa z polędwicą"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 930
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 291
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2668
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 930
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 291
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2668
Składniki
Mięso umyć, drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy, po 2 minuty z każdej strony.
Ciasto rozłożyć w formie wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, nakłuć widelcem. Piec 15 min w temp. 180oC.
Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce masła na złoto, dodać rozmrożony szpinak, doprawić solą i pieprzem, dusić. Odparować, wystudzić, wymieszać z ricottą, śmietaną i rozkłóconymi jajkami.
Farsz rozłożyć na podpieczonej tarcie. Piec ok. 15 min w 180oC. Rozłożyć na wierzchu podsmażoną wołowinę, piec kolejne 10 minut i podawać.
ok. 65 minut.
Do tarty możesz użyć sera pleśniowego albo fety. Pamiętaj, że są one bardzo słone, toteż farsz należałoby delikatniej doprawiać solą.Źródło: Twoje Imperium