Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta szpinakowa z polędwicą"
Kurczak to jedno z najbardziej uniwersalnych mięs, które można przyrządzić na...
Odsłon: 72
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smaczn...
Odsłon: 60
To smaczna sałatka na szybko.
Odsłon: 89
Kurczak to jedno z najbardziej uniwersalnych mięs, które można przyrządzić na...
Odsłon: 72
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smaczn...
Odsłon: 60
To smaczna sałatka na szybko.
Odsłon: 89
Składniki
Mięso umyć, drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy, po 2 minuty z każdej strony.
Ciasto rozłożyć w formie wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, nakłuć widelcem. Piec 15 min w temp. 180oC.
Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce masła na złoto, dodać rozmrożony szpinak, doprawić solą i pieprzem, dusić. Odparować, wystudzić, wymieszać z ricottą, śmietaną i rozkłóconymi jajkami.
Farsz rozłożyć na podpieczonej tarcie. Piec ok. 15 min w 180oC. Rozłożyć na wierzchu podsmażoną wołowinę, piec kolejne 10 minut i podawać.
ok. 65 minut.
Do tarty możesz użyć sera pleśniowego albo fety. Pamiętaj, że są one bardzo słone, toteż farsz należałoby delikatniej doprawiać solą.Źródło: Twoje Imperium