Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z jabłkowymi różami"
Z mąki, 1 jajka, masła i cukru pudru szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Formę do tarty posmaruj tłuszczem. Ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep formę. Ciasto ponakłuwaj widelcem, by nie wybrzuszyło się podczas pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 10 minut.
Z cytryny wyciśnij sok. Jabłka umyj, jak najcieniej obierz ze skórki, formując z niej różyczki (z pozostałego miąższu możesz ugotować kompot). Skrop sokiem cytrynowym. Laskę wanilii rozetnij, zeskrob rdzeń. Wsyp go do śmietany, wymieszaj ją z cukrem, 2 jajkami i proszkiem budyniowym.
Wylej na podpieczony spód. Na masie ustaw różyczki z jabłek, oprósz cynamonem. Wstaw do piekarnika, piecz jeszcze 30 minut.Źródło: Naj
Rożki z malinami to świetna przekąska którą przygotujecie w 15 min. Polane lu...
Odsłon: 4147
Chrupiące ciasto i owocowe nadzienie, które można zmieniać wedle życzenia.
Odsłon: 839
Rożki z malinami to świetna przekąska którą przygotujecie w 15 min. Polane lu...
Odsłon: 4147
Chrupiące ciasto i owocowe nadzienie, które można zmieniać wedle życzenia.
Odsłon: 839
Składniki
Z mąki, 1 jajka, masła i cukru pudru szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Formę do tarty posmaruj tłuszczem. Ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep formę. Ciasto ponakłuwaj widelcem, by nie wybrzuszyło się podczas pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 10 minut.
Z cytryny wyciśnij sok. Jabłka umyj, jak najcieniej obierz ze skórki, formując z niej różyczki (z pozostałego miąższu możesz ugotować kompot). Skrop sokiem cytrynowym. Laskę wanilii rozetnij, zeskrob rdzeń. Wsyp go do śmietany, wymieszaj ją z cukrem, 2 jajkami i proszkiem budyniowym.
Wylej na podpieczony spód. Na masie ustaw różyczki z jabłek, oprósz cynamonem. Wstaw do piekarnika, piecz jeszcze 30 minut.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 134
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 6065