Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z kozim serem i pieczonymi pomidorami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20833
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20833
Składniki
Ułóż ciasto w formie.
Pomidory pokrój na ćwiartki, skrop oliwą, sokiem z cytryny, posłódź łyżką cukru, wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, jeśli masa jest za gęsta, dodaj mleka. Dopraw solą i pieprzem.
Wylej masę na ciasto (jeśli podpiekałaś je, niech ostygnie), ułóż pomidory, posyp listkami tymianku, oprósz bułką tartą.
Piecz ok. 25 minut. Pod koniec dodaj pokruszony kozi ser, zostaw w piekarniku jeszcze na 5 minut.Źródło: Olivia