Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z limonką"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4727
Składniki
Mąkę przesiej, orzechy zmiel. Do mąki i orzechów dodaj cukier, sól, masło posiekaj nożem lub rozgnieć widelcem. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto, schłodź je w lodówce. Rozwałkuj je, wyłóż formę do tarty, piecz 20 minut w temperaturze 180° C.
Śmietankę ubij z cukrami na sztywno. Dodaj serek, wymieszaj. Wyłóż na tartę. Posmaruj dżemem. Limonki i pomarańcze sparz, pokrój, w plastry, połóż na ciasto. Na godzinę odstaw ciasto do lodówki.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień