Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z limonką"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22745
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 500
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22745
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 500
Składniki
Mąkę przesiej, orzechy zmiel. Do mąki i orzechów dodaj cukier, sól, masło posiekaj nożem lub rozgnieć widelcem. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto, schłodź je w lodówce. Rozwałkuj je, wyłóż formę do tarty, piecz 20 minut w temperaturze 180° C.
Śmietankę ubij z cukrami na sztywno. Dodaj serek, wymieszaj. Wyłóż na tartę. Posmaruj dżemem. Limonki i pomarańcze sparz, pokrój, w plastry, połóż na ciasto. Na godzinę odstaw ciasto do lodówki.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień