Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z limonką"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 399
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1785
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 399
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1785
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Składniki
Mąkę przesiej, orzechy zmiel. Do mąki i orzechów dodaj cukier, sól, masło posiekaj nożem lub rozgnieć widelcem. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto, schłodź je w lodówce. Rozwałkuj je, wyłóż formę do tarty, piecz 20 minut w temperaturze 180° C.
Śmietankę ubij z cukrami na sztywno. Dodaj serek, wymieszaj. Wyłóż na tartę. Posmaruj dżemem. Limonki i pomarańcze sparz, pokrój, w plastry, połóż na ciasto. Na godzinę odstaw ciasto do lodówki.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień