Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z limonką"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1816
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1816
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
         
        Składniki
Mąkę przesiej, orzechy zmiel. Do mąki i orzechów dodaj cukier, sól, masło posiekaj nożem lub rozgnieć widelcem. Dodaj żółtka, zagnieć ciasto, schłodź je w lodówce. Rozwałkuj je, wyłóż formę do tarty, piecz 20 minut w temperaturze 180° C.
Śmietankę ubij z cukrami na sztywno. Dodaj serek, wymieszaj. Wyłóż na tartę. Posmaruj dżemem. Limonki i pomarańcze sparz, pokrój, w plastry, połóż na ciasto. Na godzinę odstaw ciasto do lodówki.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień