Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Dużą blachę wyłóż folią do pieczenia. Spód przykryj warstwą krakersów. Kurki umyj, dobrze osusz i pokrój. Cebulę obierz i posiekaj, uduś na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Wystudź. W tym czasie twarożek zmiksuj na gładką masę, wlej śmietanę 18% i dokładnie wymieszaj.
Kremówkę ubij na sztywno, wymieszaj z twarożkiem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki letniej wody. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj z kurkami, cebulą oraz posiekaną natką pietruszki. Masę rozsmaruj na krakersach i wstaw do lodówki na 3 godziny. Danie podawaj schłodzone.Źródło: Na żywo