Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Terrina z pstrąga i łososia"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1325
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1325
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Ugotować fasolkę. Łososia pokroić w paski, oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny, posypać skórką. Pstrąga zemleć, wymieszać ze śmietaną i winem.
W formie układać warstwy: 1/3 farszu z pstrąga, połowa pasków łososia, połowa fasolki. Jeszcze raz tak samo i na wierzch pozostały farsz z pstrąga. Przykryć folią. Piec godzinę w kąpieli wodnej w temp. 110°C.
Zrobić sos: bulion i śmietanę odparować do 1/3 objętości. Wlać wino, doprawić. Polać sosem terrinę.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium