Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZDROWY I KOLOROWY POMYSŁ NA NALEŚNIKI INNE NIŻ ZWYKLE.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 568
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 568
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Naleśniki przyrządzamy wg własnego przepisu.
Pieczarki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, bez dodatku tłuszczu dusimy w garnku lub patelni do momentu odparowania wody.
Dodajemy mrożony szpinak, a gdy stopnieje cały czas mieszamy do momentu odparowania wody.
Do tak przygotowanego farszu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i czekamy aż troszkę przestygnie.
Na koniec dodajemy starty ser żółty i wszystko dokładnie łączymy, tak aby ser delikatnie się rozpuścił.
Naleśniki smarujemy farszem i układamy jeden na drugim.
Tak przygotowany torcik delikatnie posypujemy po wierzchu startym serem żółtym i zapiekamy w piekarniku przez około 10-12 min. w temp. 150 stopni.
Smacznego!