Dania główne Przepis na:
Tuńczyk z makaronem penne - Tanie gotowanie

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 240
Dodano: 13.01.2016
Odsłon: 5666
Składniki
- pomidory krojone 2szt
- tuńczyk w puszce 2szt
- Cebula
- Czosnek
- makaron penne
- Brokuł
- papryka 2 szt
- Oliwa z oliwek
- Masło
- Koncentrat pomidorowy
- parmezan
- przyprawy: papryka ostra, słodka, bazylia, zioła prowansalskie
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Zaczynamy od posiekania cebuli i czosnku
-
paprykę kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy 2 łyżki oliwy i masła, dodajemy cebulę i podsmażamy ją.
-
dodajemy paprykę, sól i dusimy pod przykryciem
-
gdy zmięknie papryka dodajemy brokuł i dalej dusimy, dajemy jej chwilę i podlewamy wodą i dodajemy pieprz
-
odcedzamy Tuńczyka i dodajemy do reszty wraz z nim wrzucamy czosnek
-
przyprawiamy papryką słodką i ostrą, bazylią oraz ziołami prowansalskimi
dodajemy pomidory i wszystko mieszamy -
dodajemy koncentrat pomidorowy, w międzyczasie gotujemy makaron
-
gotowe danie przyprawiamy parmezanem
Komentarze do przepisu (0)