Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym odcinku Taniego Gotowania przedstawiamy przepis na Tuńczyka z makaronem penne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2202
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2202
Składniki
Zaczynamy od posiekania cebuli i czosnku
paprykę kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy 2 łyżki oliwy i masła, dodajemy cebulę i podsmażamy ją.
dodajemy paprykę, sól i dusimy pod przykryciem
gdy zmięknie papryka dodajemy brokuł i dalej dusimy, dajemy jej chwilę i podlewamy wodą i dodajemy pieprz
odcedzamy Tuńczyka i dodajemy do reszty wraz z nim wrzucamy czosnek
przyprawiamy papryką słodką i ostrą, bazylią oraz ziołami prowansalskimi dodajemy pomidory i wszystko mieszamy
dodajemy koncentrat pomidorowy, w międzyczasie gotujemy makaron
gotowe danie przyprawiamy parmezanem