Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym odcinku Taniego Gotowania przedstawiamy przepis na Tuńczyka z makaronem penne.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 213
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 966
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 801
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 213
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 966
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 801
Składniki
Zaczynamy od posiekania cebuli i czosnku
paprykę kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy 2 łyżki oliwy i masła, dodajemy cebulę i podsmażamy ją.
dodajemy paprykę, sól i dusimy pod przykryciem
gdy zmięknie papryka dodajemy brokuł i dalej dusimy, dajemy jej chwilę i podlewamy wodą i dodajemy pieprz
odcedzamy Tuńczyka i dodajemy do reszty wraz z nim wrzucamy czosnek
przyprawiamy papryką słodką i ostrą, bazylią oraz ziołami prowansalskimi dodajemy pomidory i wszystko mieszamy
dodajemy koncentrat pomidorowy, w międzyczasie gotujemy makaron
gotowe danie przyprawiamy parmezanem