Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest jedno z tych dań, które robi się samo :) a efekt smakowy gwarantowany. Polecam Wam podudzia na tackach z firmy Indykpol. Na co zwracam uwagę? Po pierwsze czy mięso jest świeże. Po drugie akurat w przypadku podudzia - na to czy "pulki" są duże - czasami można trafić na takie wychudzone podudzie jakby to nie kurczak a gołąbek był. Dlatego właśnie sięgam po sprawdzone przeze mnie mięso a tej marki mogę Wam polecić w ciemno.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 86
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8468
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4512
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 26
Dziś do pracy.
Odsłon: 585
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 86
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8468
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4512
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 26
Dziś do pracy.
Odsłon: 585
Składniki
Podudzia myję, osuszam i wkładam do naczynia żaroodpornego nasmarowanego oliwą. Nacieram je czosnkiem. Przyprawę do kurczaka mieszam z tymiankiem i papryką - nacieram mięso. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na termoobieg. Na patelnię wrzucam pokrojoną cebulę i zasypuje łyżką cukru. Mieszam aż cukier się rozpuści a cebula karmelizuje. Jeżeli macie pod ręką burbon lub whisky to dodajcie 1 łyżkę do cebuli - nabierze fajnego smaku. Po 10 minutach obracam "pulki" w piekarniku i piekę kolejne 10 minut. Po tym czasie zmieniam program na grill i trzymam mięso jeszcze przez 5 minut. Podaję z nałożoną karmelizowaną cebulą.