Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tyrolki z boczkiem w orzechowym sosie"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 459
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2135
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 57
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 34
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 927
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 459
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2135
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 57
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 34
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 927
Składniki
Bułkę pokrój w kostkę. Przesyp do dużej miski. Jajka wymieszaj z mlekiem i solą. Zalej tym bułkę i odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Wędlinę drobno pokrój.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju. Boczek pokrój w kostkę, wrzuć na olej, dołóż cebulę i wędlinę, podsmaż. Dodaj do bułki. Oprósz mąką, odstaw na 10 min. Ponownie wymieszaj, uformuj knedle. Zagotuj bulion.
Knedle wrzucaj do wrzącego bulionu i gotuj ok. 10 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową. Odlej 3 łyżki wazowe bulionu i lekko przestudź. Rozmieszaj z mąką.
Orzechy i szczypiorek osobno posiekaj. Orzechy wsyp do bulionu z mąką, podgrzej. Knedle odgrzej na parze lub na patelni. Polej sosem. Udekoruj szczypiorkiem, roszponką i pomidorkami.Źródło: Naj