Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tyrolki z boczkiem w orzechowym sosie"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Bułkę pokrój w kostkę. Przesyp do dużej miski. Jajka wymieszaj z mlekiem i solą. Zalej tym bułkę i odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Wędlinę drobno pokrój.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju. Boczek pokrój w kostkę, wrzuć na olej, dołóż cebulę i wędlinę, podsmaż. Dodaj do bułki. Oprósz mąką, odstaw na 10 min. Ponownie wymieszaj, uformuj knedle. Zagotuj bulion.
Knedle wrzucaj do wrzącego bulionu i gotuj ok. 10 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową. Odlej 3 łyżki wazowe bulionu i lekko przestudź. Rozmieszaj z mąką.
Orzechy i szczypiorek osobno posiekaj. Orzechy wsyp do bulionu z mąką, podgrzej. Knedle odgrzej na parze lub na patelni. Polej sosem. Udekoruj szczypiorkiem, roszponką i pomidorkami.Źródło: Naj