Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tyrolki z boczkiem w orzechowym sosie"
Sponsorowane
Krewetki tandoori z orientalnym sosem orzechowym
Odsłon: 1493
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 25
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 119
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 55
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 25
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 119
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 55
Składniki
Bułkę pokrój w kostkę. Przesyp do dużej miski. Jajka wymieszaj z mlekiem i solą. Zalej tym bułkę i odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Wędlinę drobno pokrój.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju. Boczek pokrój w kostkę, wrzuć na olej, dołóż cebulę i wędlinę, podsmaż. Dodaj do bułki. Oprósz mąką, odstaw na 10 min. Ponownie wymieszaj, uformuj knedle. Zagotuj bulion.
Knedle wrzucaj do wrzącego bulionu i gotuj ok. 10 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową. Odlej 3 łyżki wazowe bulionu i lekko przestudź. Rozmieszaj z mąką.
Orzechy i szczypiorek osobno posiekaj. Orzechy wsyp do bulionu z mąką, podgrzej. Knedle odgrzej na parze lub na patelni. Polej sosem. Udekoruj szczypiorkiem, roszponką i pomidorkami.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet chiński w kapuście
Dania główne
Wiosenne fileciki z kurczaka
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Kotlet chiński w kapuście
Znudziły mi się tradycyjne gołąbki, postanowiłam zmienić farsz, a że lubię da...
Odsłon: 10
Wiosenne fileciki z kurczaka
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 55