Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy ma się za dużo kalafiora w lodówce i jeszcze parę innych składników :) wzięte z przypadku :) z tego co pod ręką :) Przepis nie jest mojego autorstwa, wystukałam w wyszukiwarce 3 magiczne słowa *kurczak *kalafior *przepis :) i tak znalazłam kilka odpowiedników. Zmodyfikowałam je wg. mojego uznania :)
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24487
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 434
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 418
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24487
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 434
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 418
Składniki
Obieramy marchewki i kalafiora (odcinamy mu zielne liście) i wkładamy do gotującego się rosołu na 20 minut taka by zmiękły warzywa :)
Posiekaną cebulką drobno smażymy na patelni z dodatkiem oliwy. Dokładamy kurczaka uprzednio przyprawionego przyprawą i pieprzem, również cieniutko pokrojonego :)
Po 20 minutach całą zawartość patelni dodajemy do gotujących się warzyw w bulionie :) i jeszcze razem 10 minut gotujemy.