Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14431
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1683
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16546
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6647
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14431
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1683
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16546
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6647
Składniki
Z każdego gatunku mięsa kroimy kotlety grubości 1-1,5 cm, kroimy następnie tak aby powstały długie cienkie też na 1,5 cm paski. Robimy marynatę,do oliwy dodajemy,skórkę otartą z cytryny , sok z cytryny, papryczkę pokrojoną drobniutkie paseczki oraz sos sojowy. Wszystkie składniki mieszamy razem, zalewamy mięsa.Odstawiamy do lodówki na 4 godziny.
Następnie osuszamy lekko ręcznikiem papierowym. Bierzemy po pasku mięsa z indyka, karkówki i schabu. Spinamy 3 końcówki wykałaczką i przeplatamy mięso jak warkocz, spinamy znowu wykałaczką i wkładamy na patelnię z 5 łyżkami oliwy. Obsmażamy mięso z obu stron. Następnie podlewamy winem i dusimy do miękkości. Wyciągamy mięso . Na ten powstały sos wkładamy pokrojony w drobną kostkę miąższ dyni i dusimy do rozpadnięcia się. Doprawiamy solą, sosem sojowym oraz pieprzem. Mięso podajemy z dynią. Można dynię zastąpić innymi warzywami.