Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warkocze z polędwicy wieprzowej to wykwintne danie, które można podać zarówno na uroczysty obiad jak i kolację. Przygotowanie tego dania jest wyjątkowo łatwe. Do pomocy można zaprosić najmłodszych domowników, dzieci znakomicie bawią się podczas splatania warkoczy.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 137
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22761
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 5226
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 137
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22761
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 5226
Składniki
Do przygotowania warkoczy wybierz dwie polędwiczki wieprzowe. Sztuki mięsa powinny być równe i jak najdłuższe. Mięso opłócz, wysusz i pokrój wzdłuż, na długie paski, które powinny mieć szerokości ok. 1cm na 1 cm. z dwóch polędwiczek powinno wyjść ok. 18 paseczków. Paski mięsa w grubszym miejscu zepnij wykałaczką i splataj warkocze. Przygotowane mięso układaj na rozgrzanym oleju. Piecz po 2-3 minuty z każdej strony. na koniec polej mięso płynną przyprawą magi i posyp pieprzem. Warkocze podawaj zaraz po usmażeniu posypane drobno posiekane pietruszą. Najczęściej podaję do tego dania ziemniaki ogotowane w całości z masłem czosnkowym i sałatę z sosem winegre i drobno posiekaną czerwoną, słodką papryką. To bardzo prosta, pyszna i mało kaloryczna kolacyjka. Smacznego!