Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warkocze z polędwicy wieprzowej to wykwintne danie, które można podać zarówno na uroczysty obiad jak i kolację. Przygotowanie tego dania jest wyjątkowo łatwe. Do pomocy można zaprosić najmłodszych domowników, dzieci znakomicie bawią się podczas splatania warkoczy.
Do przygotowania warkoczy wybierz dwie polędwiczki wieprzowe. Sztuki mięsa powinny być równe i jak najdłuższe.
Mięso opłócz, wysusz i pokrój wzdłuż, na długie paski, które powinny mieć szerokości ok. 1cm na 1 cm. z dwóch polędwiczek powinno wyjść ok. 18 paseczków.
Paski mięsa w grubszym miejscu zepnij wykałaczką i splataj warkocze.
Przygotowane mięso układaj na rozgrzanym oleju. Piecz po 2-3 minuty z każdej strony. na koniec polej mięso płynną przyprawą magi i posyp pieprzem.
Warkocze podawaj zaraz po usmażeniu posypane drobno posiekane pietruszą. Najczęściej podaję do tego dania ziemniaki ogotowane w całości z masłem czosnkowym i sałatę z sosem winegre i drobno posiekaną czerwoną, słodką papryką.
To bardzo prosta, pyszna i mało kaloryczna kolacyjka. Smacznego!
Przedstawiam dziś wspaniały pomysł na zagospodarowanie zbywającej nam wędliny.
Odsłon: 12654
Przepis, który dziś prezentuję, powstał spontanicznie i w oparciu o składniki...
Odsłon: 2007
Soczysty stek z prawdziwej polędwicy. Niestety, to kosztowne i wykwintne danie.
Odsłon: 7865
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 82
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 75
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 82
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 75
Składniki
Do przygotowania warkoczy wybierz dwie polędwiczki wieprzowe. Sztuki mięsa powinny być równe i jak najdłuższe. Mięso opłócz, wysusz i pokrój wzdłuż, na długie paski, które powinny mieć szerokości ok. 1cm na 1 cm. z dwóch polędwiczek powinno wyjść ok. 18 paseczków. Paski mięsa w grubszym miejscu zepnij wykałaczką i splataj warkocze. Przygotowane mięso układaj na rozgrzanym oleju. Piecz po 2-3 minuty z każdej strony. na koniec polej mięso płynną przyprawą magi i posyp pieprzem. Warkocze podawaj zaraz po usmażeniu posypane drobno posiekane pietruszą. Najczęściej podaję do tego dania ziemniaki ogotowane w całości z masłem czosnkowym i sałatę z sosem winegre i drobno posiekaną czerwoną, słodką papryką. To bardzo prosta, pyszna i mało kaloryczna kolacyjka. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 56
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 3151