Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny przekładaniec"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11208
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1202
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11761
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11208
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1202
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11761
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1462
Składniki
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w cienkie paski. Marchewki obierz, umyj, pokrój w tzw. julienne (cienkie i równe słupki). Z pora usuń wierzchnie liście, opłucz, osusz, pokrój w talarki. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj.
Do miski wbij jajka, dodaj mleko oraz mąkę, zmiksuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej przygotowane ciasto. Wyrównaj łyżką. Na wierzchu rozłóż 3 papryki, marchewki oraz por. Warzywa posyp pokruszonym serem feta. Piecz 15-20 min w temperaturze 180°C. Gorące ciasto zwiń formując roladę.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pozostałe warzywa, mieszając smaż ok. 5 min. Do śmietany dodaj posiekany szczypiorek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wierzchu rolady rozłóż podsmażone warzywa. Pokrój w grube plastry, podawaj na ciepło lub zimno ze śmietaną.
50 minut. Porcja: 550 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie