Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny przekładaniec"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 137
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20735
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27549
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 137
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20735
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27549
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w cienkie paski. Marchewki obierz, umyj, pokrój w tzw. julienne (cienkie i równe słupki). Z pora usuń wierzchnie liście, opłucz, osusz, pokrój w talarki. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj.
Do miski wbij jajka, dodaj mleko oraz mąkę, zmiksuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej przygotowane ciasto. Wyrównaj łyżką. Na wierzchu rozłóż 3 papryki, marchewki oraz por. Warzywa posyp pokruszonym serem feta. Piecz 15-20 min w temperaturze 180°C. Gorące ciasto zwiń formując roladę.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pozostałe warzywa, mieszając smaż ok. 5 min. Do śmietany dodaj posiekany szczypiorek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wierzchu rolady rozłóż podsmażone warzywa. Pokrój w grube plastry, podawaj na ciepło lub zimno ze śmietaną.
50 minut. Porcja: 550 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie