Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny przekładaniec"
Bardzo smaczne ciastka czekoladowe, które przygotujesz w 15 minut. Do tego ch...
Odsłon: 329
Dzisiejszy obiad powstał z tego co było w lodówce, najtańsze i najszybsze dan...
Odsłon: 3428
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 1353
Bardzo smaczne ciastka czekoladowe, które przygotujesz w 15 minut. Do tego ch...
Odsłon: 329
Dzisiejszy obiad powstał z tego co było w lodówce, najtańsze i najszybsze dan...
Odsłon: 3428
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 1353
Składniki
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w cienkie paski. Marchewki obierz, umyj, pokrój w tzw. julienne (cienkie i równe słupki). Z pora usuń wierzchnie liście, opłucz, osusz, pokrój w talarki. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj.
Do miski wbij jajka, dodaj mleko oraz mąkę, zmiksuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej przygotowane ciasto. Wyrównaj łyżką. Na wierzchu rozłóż 3 papryki, marchewki oraz por. Warzywa posyp pokruszonym serem feta. Piecz 15-20 min w temperaturze 180°C. Gorące ciasto zwiń formując roladę.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pozostałe warzywa, mieszając smaż ok. 5 min. Do śmietany dodaj posiekany szczypiorek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wierzchu rolady rozłóż podsmażone warzywa. Pokrój w grube plastry, podawaj na ciepło lub zimno ze śmietaną.
50 minut. Porcja: 550 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
KIEŁBASA " JEŻYK "
Dania główne
Leczo warzywne
Dania główne
Żeberka w młodej kapuście z czerwonymi ziemniakami
Dania główne
Pieczona pieczeń z farszu do gołąbków
KIEŁBASA " JEŻYK "
Dziś podam wam prosty a zarazem szybki obiad jak to na Smaker.pl jeden mnie s...
Odsłon: 39
Leczo warzywne
Doskonałe na obiad
Odsłon: 87