Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny przekładaniec"
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 119
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 923
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5598
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 67
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 119
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 923
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5598
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 67
Składniki
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w cienkie paski. Marchewki obierz, umyj, pokrój w tzw. julienne (cienkie i równe słupki). Z pora usuń wierzchnie liście, opłucz, osusz, pokrój w talarki. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj.
Do miski wbij jajka, dodaj mleko oraz mąkę, zmiksuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej przygotowane ciasto. Wyrównaj łyżką. Na wierzchu rozłóż 3 papryki, marchewki oraz por. Warzywa posyp pokruszonym serem feta. Piecz 15-20 min w temperaturze 180°C. Gorące ciasto zwiń formując roladę.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pozostałe warzywa, mieszając smaż ok. 5 min. Do śmietany dodaj posiekany szczypiorek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na wierzchu rolady rozłóż podsmażone warzywa. Pokrój w grube plastry, podawaj na ciepło lub zimno ze śmietaną.
50 minut. Porcja: 550 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie