Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to przyrządza się szybko. Składniki są niedrogie. Wątróbka przyrządzona w ten sposób jest delikatna w smaku, co powodują dodane do niej warzywa. Jest to super sposób na "wątróbkę inaczej".
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1600
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 348
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1600
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 348
Składniki
Do wysokiego rondla lub patelni, wlewamy trochę oleju, następnie wkładamy wątróbkę a na nią pociętą w plasterki cebulę. Wszystko dusimy
Warzywa /marchewka, pietruszka, seler/ obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. To samo robimy z jabłkiem.
Gdy wątróbka z cebulką lekko się podduszą, wykładamy na nią starte warzywa i jabłko.Wszystko dusimy aż zmięknie i wytworzy się "sosik"
W 1/2 szklanki wody rozrabiamy mąkę i wlewamy na sam koniec duszenia się wątróbki i warzyw. Całość jeszcze lekko dusimy. Gdyby była taka potrzeba możemy podlać jeszcze wodą, by sosik był odpowiedniej konsystencji. Na sam koniec możemy posypać pietruszką lub koperkiem.
Tak przyrządzoną potrawkę z wątróbki podajemy z ziemniakami /z wody, lub gniecione/ i najlepiej z surówką z kiszonej kapusty lub wg własnych upodobań. Polecam.