Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 659
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 449
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 659
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 449
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Obtaczamy w mące i zmażmy aż się zarumieni przekładamy do większego garnka. Za każdym razem solimy wątróbkę po usmażeniu nigdy wcześniej ponieważ staje się twarda. Ja dla ułatwienia robię poziomami, kiedy już zapełnię dno dosalam wątróbkę itd. Kiedy już wszystko usmażycie wstawcie ją na ogień wrzućcie pokrojoną cebulę i przykryjcie garnek i gotujcie na małym ogniu. Gotowe ;] Smacznego :)