Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3
Dodano: 18.08.2010
Odsłon: 1441
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
wątróbkę oczyśći wieksze kawalki zrob na pol nastepnie ja umyj, lekko osusz i obtocz w mące pszennej, podsmarz na oleju co chwila pieszajac
jabłka pokrój na plasterki i skrop odrazu sokiem z cytryny, podsmarz
podsmarzona watróbke przełorz do naczynia zaroodpornego, posyp sola, majerankiem i pieprzem, dodaj jablka i posyp je cukrem sola, pieprzem i majerankiem
duś w piekarniku okolo 15-20 min w temp. 180c
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Anetka1974 18 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Już przez te błędy odechciało mi się danej potrawy.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Alicja_Tomasz 18 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
pisze sie wątróbka :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

miszka52 18 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Hmmm, trochę mnie w oczy kole, więc jednak wtrącę swoje trzy grosze..."Wątróbka" - bo "wątroba". Czemu w tytule byk? A poza tym - skoro już umieszcza się coś dla Ogółu, to jednak wypadałoby się trochę przyłożyć, okazując szacunek przyszłym czytającym. Poprawić błędy (skórka, łyżki, smażenia, od razu, przełóż), użyć polskich znaków, itp. O literówkach nawet nie wspomnę.
A przepis pewnie wypróbuję, bo pomimo wszystko zapowiada się smacznie.
0 Kto głosował? | Odpowiedz