Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z jabłkiem i rabarbarem"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3962
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3962
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w kostkę razem z cebulą. Rabarbar potnij na drobne kawałki.
Podsmaż na rozgrzanym maśle, zaczynając od cebulki, a kończąc na jabłkach.
Dolej bulion, chwilę podgotuj, poczekaj, aż lekko odparuje, po czym dodaj ocet winny.
Zagęść sosem pieczeniowym i wsyp przyprawy.
Umytą i pokrojoną wątróbkę posyp solą i obtocz w mące. Usmaż na mocno rozgrzanym oleju i podawaj z sosem rabarbarowym.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax