Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z jabłkiem i rabarbarem"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 714
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 896
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 714
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 896
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w kostkę razem z cebulą. Rabarbar potnij na drobne kawałki.
Podsmaż na rozgrzanym maśle, zaczynając od cebulki, a kończąc na jabłkach.
Dolej bulion, chwilę podgotuj, poczekaj, aż lekko odparuje, po czym dodaj ocet winny.
Zagęść sosem pieczeniowym i wsyp przyprawy.
Umytą i pokrojoną wątróbkę posyp solą i obtocz w mące. Usmaż na mocno rozgrzanym oleju i podawaj z sosem rabarbarowym.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax