Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z jabłkiem i rabarbarem"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 202
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 437
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 651
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 202
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 437
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 651
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w kostkę razem z cebulą. Rabarbar potnij na drobne kawałki.
Podsmaż na rozgrzanym maśle, zaczynając od cebulki, a kończąc na jabłkach.
Dolej bulion, chwilę podgotuj, poczekaj, aż lekko odparuje, po czym dodaj ocet winny.
Zagęść sosem pieczeniowym i wsyp przyprawy.
Umytą i pokrojoną wątróbkę posyp solą i obtocz w mące. Usmaż na mocno rozgrzanym oleju i podawaj z sosem rabarbarowym.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax