Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Zagotować wodę, posolić, włożyć niepołamany makaron, gotować 15min, zahartować, wlewając kubek zimnej wody, przykryć i odstawić z ognia na 10min, potem odcedzić. W tym czasie na patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić pokrajany w kostkę boczek; jaja rozmieszać jak na jajecznicę, dodając sól i pieprz. Do boczku włożyć osączony makaron, wlać jaja i wsypać połowę sera- na dużym ogniu mieszać kilka sekund. Od razu podawać, posypując resztką sera i zieleniną.