Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Zagotować wodę, posolić, włożyć niepołamany makaron, gotować 15min, zahartować, wlewając kubek zimnej wody, przykryć i odstawić z ognia na 10min, potem odcedzić. W tym czasie na patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić pokrajany w kostkę boczek; jaja rozmieszać jak na jajecznicę, dodając sól i pieprz. Do boczku włożyć osączony makaron, wlać jaja i wsypać połowę sera- na dużym ogniu mieszać kilka sekund. Od razu podawać, posypując resztką sera i zieleniną.