Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieprzowe roladki"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113607
Składniki
Kawałki karkówki ułóż na desce, rozbij tłuczkiem tak, aby powstały duże płaty. Oprósz je z dwóch stron solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Każdy plaster mięsa posmaruj połową łyżki musztardy. Na warstwie musztardy rozłóż plasterki wędzonego boczku. Posmaruj je serkiem.
Płaty mięsa zwiń, tworząc roladki. Obwiąż je bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Na patelni lub w rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso, obsmaż je z każdej strony na złotobrązowy kolor.
Obsmażone roladki (wraz z tłuszczem ze smażenia) przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 160 st. Piecz 10-15 min.
W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć obraną i poszatkowaną cebulę. Smaż, aż się zrumieni. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz bulion. Gotuj na małym ogniu 20 minut. Dopraw solą i pieprzem. Sosem zalej roladki. Dopiekaj 20 min.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 450 kcal, cena 3 zł.
. Jeśli dbasz o linię, zastąp karkówkę chudym schabem i zrezygnuj z boczku.Źródło: Świat kobiety