Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17759
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6715
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17759
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6715
Składniki
Jajka z cukrem i skórką cytrynową utrzeć do białości,dodać przesianą mąkę i ucierać chwilę, do uzyskania jednol;itej masy. Na blachę wysmarowaną cienko masłem lub oliwą nalewać łyżeczką długie paski szerokości ok. 1 cm i 20cm długości.Wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika. Gdy zaczną żółknąć, podważyć nożem i szybko nawijać spiralnie na drewniany trzonek,trzymając blisko piekarnika, aby jak najdłużej utrzymać w cieple, gdyż w przeciwnym razie twardnieją i nie dadzą się skręcać, Podawać do lodów, kremów lub jako ciasteczka do herbaty