Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3822
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3822
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Jajka z cukrem i skórką cytrynową utrzeć do białości,dodać przesianą mąkę i ucierać chwilę, do uzyskania jednol;itej masy. Na blachę wysmarowaną cienko masłem lub oliwą nalewać łyżeczką długie paski szerokości ok. 1 cm i 20cm długości.Wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika. Gdy zaczną żółknąć, podważyć nożem i szybko nawijać spiralnie na drewniany trzonek,trzymając blisko piekarnika, aby jak najdłużej utrzymać w cieple, gdyż w przeciwnym razie twardnieją i nie dadzą się skręcać, Podawać do lodów, kremów lub jako ciasteczka do herbaty