Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1044
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 949
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1044
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 949
Składniki
Jajka z cukrem i skórką cytrynową utrzeć do białości,dodać przesianą mąkę i ucierać chwilę, do uzyskania jednol;itej masy. Na blachę wysmarowaną cienko masłem lub oliwą nalewać łyżeczką długie paski szerokości ok. 1 cm i 20cm długości.Wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika. Gdy zaczną żółknąć, podważyć nożem i szybko nawijać spiralnie na drewniany trzonek,trzymając blisko piekarnika, aby jak najdłużej utrzymać w cieple, gdyż w przeciwnym razie twardnieją i nie dadzą się skręcać, Podawać do lodów, kremów lub jako ciasteczka do herbaty