Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na komunię, czy też wielkanoc.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8721
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8721
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Składniki
Sałatę dokładnie umyć, osączyć i porwać. Szczypiorek posiekać. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Pomidory pokroić w ósemkę. Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Wszystkie składniki umieszczamy warstwowo (według podanych składników) w szklanej misie. .
Polewamy sosem jogurtowo - majonezowym sporządzonum z kubka jogurtu, łyżki majonezu, pęczku koperku, soli i pieprzu. Sos powinien być dobrze przyprawiony. Ważne jest, by sałatkę polać sosem tuż przed podaniem na stół, nie wcześniej.