Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenne wstążki z ziołami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2422
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1667
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2422
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1667
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 514
Składniki
Wstążki ugotować wedle przepisu na opakowaniu, najlepiej, aby był al dente. Odcedzić, przelać zimną wodą, odsączyć starannie.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie piórka, dodać do pomidorów, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą.
Sos warzywny rozłożyć na makaronie, delikatnie wymieszać, posypać kiełkami. Sałatkę makaronową podawać do wędliny albo serów żółtych. Jest pyszna z korniszonem.
Przed podaniem warto tę sałatkę nieco schłodzić. Pasuje też do niej sos majonezowy lub jogurtowy z czosnkiem.
<strong>: ok. 25 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium