Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina w kapuście"
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 310 kcal, cena 4 zł.
Gołąbki możesz piec w piekarniku lub prodiżu albo dusić w garnku. Aby mieć pewność, że się nie przypalą, spód garnka wyłóż kilkoma sparzonymi liśćmi, których nie wykorzystałaś do faszerowania. Jeśli gołąbki nie są spięte ani obwiązane, układaj je ciasno. Dzięki temu liście się nie rozwiną.
W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Włóż oczyszczoną główkę kapusty włoskiej. Gotuj kilka minut, przestudź. Zdejmuj ostrożnie kolejne liście. Wytnij z nich zgrubiałe nerwy.
Ryż włóż na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wyjmij, przestudź. Wsyp do miski z mięsem mielonym. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i drobno posiekany czosnek. Wbij dwa całe jajka. Wyrób masę.
Przygotowany farsz dopraw do smaku solą, pieprzem, kuminem oraz cynamonem. Liście rozłóż na desce lub na blacie. Na każdy liść nałóż porcję farszu. Zwijaj kapustę, formując kwadratowe pakieciki. Obwiąż je sznurkiem lub zepnij szpikulcami do mięsa.
Duży rondel lub garnek o grubym dnie wyłóż liśćmi kapusty. Ułóż na nich pakieciki. Zalej całość bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem około 60 minut. Wyjmij i podawaj.
. Bulion z gotowania dopraw i serwuj do mięsa w filiżankach.Źródło: Świat kobiety
Przepis dnia
Chciałam na obiad zrobić roladki wołowe, ale niestety nigdzie nie mogłam znal...
Odsłon: 329
Szybkie i bardzo smaczne danie z makaronem w roli głównej z pieczarkami i mie...
Odsłon: 640
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 662
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 117
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 96
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 187
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 662
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 117
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 96
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 187
Składniki
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 310 kcal, cena 4 zł.
Gołąbki możesz piec w piekarniku lub prodiżu albo dusić w garnku. Aby mieć pewność, że się nie przypalą, spód garnka wyłóż kilkoma sparzonymi liśćmi, których nie wykorzystałaś do faszerowania. Jeśli gołąbki nie są spięte ani obwiązane, układaj je ciasno. Dzięki temu liście się nie rozwiną.
W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Włóż oczyszczoną główkę kapusty włoskiej. Gotuj kilka minut, przestudź. Zdejmuj ostrożnie kolejne liście. Wytnij z nich zgrubiałe nerwy.
Ryż włóż na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wyjmij, przestudź. Wsyp do miski z mięsem mielonym. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i drobno posiekany czosnek. Wbij dwa całe jajka. Wyrób masę.
Przygotowany farsz dopraw do smaku solą, pieprzem, kuminem oraz cynamonem. Liście rozłóż na desce lub na blacie. Na każdy liść nałóż porcję farszu. Zwijaj kapustę, formując kwadratowe pakieciki. Obwiąż je sznurkiem lub zepnij szpikulcami do mięsa.
Duży rondel lub garnek o grubym dnie wyłóż liśćmi kapusty. Ułóż na nich pakieciki. Zalej całość bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem około 60 minut. Wyjmij i podawaj.
. Bulion z gotowania dopraw i serwuj do mięsa w filiżankach.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 20
Ślimaczki z młodej kapusty
Młoda kapusta w takim wydaniu , to królowa stołu.
Odsłon: 76