Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, pyszne danie idealne na rodzinny obiad.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 934
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 531
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 934
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 531
Składniki
Myjemy pierś z kurczaka osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy bardzo drobno.
Ser żółty ścieramy na tarce.
Mięso, cebulę i ser łączymy ze sobą. Dodajemy jajko oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do kurczaka.
Z powstałej masy tworzymy okrągłe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej z każdej strony.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki na małym ogniu na złoty kolor.