Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
takie moje zupy z dzieciństwa.troche dziwne ale jedne z moich ulubionych a teraz jest najlepszy na to czas
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24823
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24823
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Składniki
Owoce pokroić na kawałki zalać sokiem(tylko tyle aby przykryć owoce) dodać szczyptę pieprzu.Gotować do momentu aż owoce się rozpadną.Przetrzeć przez drobne sitko.Zupa musi być gęsta.Jeżeli porzeba to można dodać mąkę ziemniaczaną(1łyżeczka wymieszana w 1/4wszkl.wody).Dodać śmietanę.
Zupę podaje z ziemniakami okraszonymi skwareczkami.
Opcjonalnie dla zaostrzenia smaku można dodać imbir i pieprz casyenne a jak zupa jest za kwaśna to można ją do słodzić.
Na taką zupę nadają się też i inne owoce(wiśnie,śliwki,porzeczki i inne)ale to już kwestia smaku i chęci w eksperymentowaniu.