Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
takie moje zupy z dzieciństwa.troche dziwne ale jedne z moich ulubionych a teraz jest najlepszy na to czas
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414301
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414301
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Składniki
Owoce pokroić na kawałki zalać sokiem(tylko tyle aby przykryć owoce) dodać szczyptę pieprzu.Gotować do momentu aż owoce się rozpadną.Przetrzeć przez drobne sitko.Zupa musi być gęsta.Jeżeli porzeba to można dodać mąkę ziemniaczaną(1łyżeczka wymieszana w 1/4wszkl.wody).Dodać śmietanę.
Zupę podaje z ziemniakami okraszonymi skwareczkami.
Opcjonalnie dla zaostrzenia smaku można dodać imbir i pieprz casyenne a jak zupa jest za kwaśna to można ją do słodzić.
Na taką zupę nadają się też i inne owoce(wiśnie,śliwki,porzeczki i inne)ale to już kwestia smaku i chęci w eksperymentowaniu.