Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i tani przepisz na zdrowy obiad.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27844
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27844
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, zostawiamy do na sitku aż będzie suchy
cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy łyżeczką środek, tak aby zmieścił nam się w środek farsz
cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy łyżeczką środek, tak aby zmieścił nam się w środek farsz
gdy cebula i papryka się lekko przyrumienią wrzucamy mięso mielone i podsmażamy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając, następnie dodajemy ugotowany ryż i dwie łyżki koncentratu pomidorowego, mieszamy,dodajemy kilka listków świeżej bazylii, całość przyprawiamy wedle uznania,
ser pleśniowy kroimy w kosteczkę i dorzucamy do ciepłego farszu
cukinie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i opruszamy solą, następnie wypełniamy środek farszem, posypujemy fetą pokrojoną w kostkę
pieczemy w 180 stopniach C ok. 15 min. międzyczasie można sprawdzić widelcem czy cukinia jest już miękka.