Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i tani przepisz na zdrowy obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15705
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6375
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15705
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6375
Składniki
ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, zostawiamy do na sitku aż będzie suchy
cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy łyżeczką środek, tak aby zmieścił nam się w środek farsz
cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy łyżeczką środek, tak aby zmieścił nam się w środek farsz
gdy cebula i papryka się lekko przyrumienią wrzucamy mięso mielone i podsmażamy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając, następnie dodajemy ugotowany ryż i dwie łyżki koncentratu pomidorowego, mieszamy,dodajemy kilka listków świeżej bazylii, całość przyprawiamy wedle uznania,
ser pleśniowy kroimy w kosteczkę i dorzucamy do ciepłego farszu
cukinie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i opruszamy solą, następnie wypełniamy środek farszem, posypujemy fetą pokrojoną w kostkę
pieczemy w 180 stopniach C ok. 15 min. międzyczasie można sprawdzić widelcem czy cukinia jest już miękka.