Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i tani przepisz na zdrowy obiad.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
Składniki
ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, zostawiamy do na sitku aż będzie suchy
cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy łyżeczką środek, tak aby zmieścił nam się w środek farsz
cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy łyżeczką środek, tak aby zmieścił nam się w środek farsz
gdy cebula i papryka się lekko przyrumienią wrzucamy mięso mielone i podsmażamy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając, następnie dodajemy ugotowany ryż i dwie łyżki koncentratu pomidorowego, mieszamy,dodajemy kilka listków świeżej bazylii, całość przyprawiamy wedle uznania,
ser pleśniowy kroimy w kosteczkę i dorzucamy do ciepłego farszu
cukinie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i opruszamy solą, następnie wypełniamy środek farszem, posypujemy fetą pokrojoną w kostkę
pieczemy w 180 stopniach C ok. 15 min. międzyczasie można sprawdzić widelcem czy cukinia jest już miękka.