Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość kaloryczne, ale pyszne danie
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 503
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1141
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 247
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 503
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1141
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 247
Składniki
Ugotować torlellini lub makaron w osolonej wodzie. Ugotować brokuły w osolonej wodzie. W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojony w kostkę camembert i pokruszoną kostkę rosołową. Pozostawić na bardzo małym ogniu i mieszać aby się nie przypaliło. Kiedy składniki się rozpuszczą (skórka z camemberta się nie rozpuści) wlać mleko i śmietanę. Zagotować od czasu do czasu mieszając. Jeżeli sos wyszedł zbyt rzadki, dodać trochę tartego żółtego sera. Wcisnąć czosnek i dodać zioła. Tortellini (makaron) wymieszać z brokułami i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sosem. Górę można obłożyć mozarellą lub tartym żółtym serem. Zapiekać pod przykryciem ok. 30 minut w 180 stopniach