Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość kaloryczne, ale pyszne danie
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231686
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4928
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36182
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1379
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231686
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4928
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36182
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1379
        
        Składniki
Ugotować torlellini lub makaron w osolonej wodzie. Ugotować brokuły w osolonej wodzie. W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojony w kostkę camembert i pokruszoną kostkę rosołową. Pozostawić na bardzo małym ogniu i mieszać aby się nie przypaliło. Kiedy składniki się rozpuszczą (skórka z camemberta się nie rozpuści) wlać mleko i śmietanę. Zagotować od czasu do czasu mieszając. Jeżeli sos wyszedł zbyt rzadki, dodać trochę tartego żółtego sera. Wcisnąć czosnek i dodać zioła. Tortellini (makaron) wymieszać z brokułami i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sosem. Górę można obłożyć mozarellą lub tartym żółtym serem. Zapiekać pod przykryciem ok. 30 minut w 180 stopniach