Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość kaloryczne, ale pyszne danie
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 152
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 905
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 112
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 152
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 905
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 112
Składniki
Ugotować torlellini lub makaron w osolonej wodzie. Ugotować brokuły w osolonej wodzie. W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojony w kostkę camembert i pokruszoną kostkę rosołową. Pozostawić na bardzo małym ogniu i mieszać aby się nie przypaliło. Kiedy składniki się rozpuszczą (skórka z camemberta się nie rozpuści) wlać mleko i śmietanę. Zagotować od czasu do czasu mieszając. Jeżeli sos wyszedł zbyt rzadki, dodać trochę tartego żółtego sera. Wcisnąć czosnek i dodać zioła. Tortellini (makaron) wymieszać z brokułami i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sosem. Górę można obłożyć mozarellą lub tartym żółtym serem. Zapiekać pod przykryciem ok. 30 minut w 180 stopniach