Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość kaloryczne, ale pyszne danie
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 37
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 140
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 37
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 140
Składniki
Ugotować torlellini lub makaron w osolonej wodzie. Ugotować brokuły w osolonej wodzie. W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojony w kostkę camembert i pokruszoną kostkę rosołową. Pozostawić na bardzo małym ogniu i mieszać aby się nie przypaliło. Kiedy składniki się rozpuszczą (skórka z camemberta się nie rozpuści) wlać mleko i śmietanę. Zagotować od czasu do czasu mieszając. Jeżeli sos wyszedł zbyt rzadki, dodać trochę tartego żółtego sera. Wcisnąć czosnek i dodać zioła. Tortellini (makaron) wymieszać z brokułami i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sosem. Górę można obłożyć mozarellą lub tartym żółtym serem. Zapiekać pod przykryciem ok. 30 minut w 180 stopniach