Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić, cebulę pokroić w drobna kostkę, zeszklić na tluszczu następnie dodac pieczarki. Pieczarki i cebule dusić do momentu aż wyparuje woda z pieczarek. Do podduszonych pieczarek dodać śmietanę, pokrojony czosnek i przyprawy wszystko dusić jeszcze przez kilka minut. Makaron ugotować na pół twardo. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać na dnie warstwami makron, sos pieczarkowy, żółty ser czynność powtórzyć 3 razy tak żeby powastał 9 warstw. Zapiekanke wstawić do nagrzanego piekarnika 180st. i zapiekać przez 30 minut Smacznego!!!