Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3606
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 185
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5593
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1159
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 467
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3606
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 185
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5593
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1159
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 467
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić, cebulę pokroić w drobna kostkę, zeszklić na tluszczu następnie dodac pieczarki. Pieczarki i cebule dusić do momentu aż wyparuje woda z pieczarek. Do podduszonych pieczarek dodać śmietanę, pokrojony czosnek i przyprawy wszystko dusić jeszcze przez kilka minut. Makaron ugotować na pół twardo. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać na dnie warstwami makron, sos pieczarkowy, żółty ser czynność powtórzyć 3 razy tak żeby powastał 9 warstw. Zapiekanke wstawić do nagrzanego piekarnika 180st. i zapiekać przez 30 minut Smacznego!!!