Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szybka i tania
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20680
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25973
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20680
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25973
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy. Brokuła dzielimy na różyczki i obgotowujemy. Cebulę siekamy, drobno kroimy kiełbasę i smażymy. Dynię lekko podsmażamy, zalewamy wodą i podduszamy doprawioną pieprzem i solą (nie ma byc za miękka). Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy na dno dynię, na to ziemniaki,posypujemy je przyprawą do ziemniaków. Na to cebula z kiełbasą, brokuły, ziemniaki. Przygotowujemy sos beszamelowy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąką (zasmażka) dolewamy mleka ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Doprawiamy i gotujemy do zgęstnienia. Polewamy zapiekankę. Całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w 180st przez ok30min. Ja swoją posypuję jeszcze otrębami pszennymi ;)