Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szybka i tania
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11231
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5456
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13456
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11231
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6457
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5456
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13456
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5224
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy. Brokuła dzielimy na różyczki i obgotowujemy. Cebulę siekamy, drobno kroimy kiełbasę i smażymy. Dynię lekko podsmażamy, zalewamy wodą i podduszamy doprawioną pieprzem i solą (nie ma byc za miękka). Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy na dno dynię, na to ziemniaki,posypujemy je przyprawą do ziemniaków. Na to cebula z kiełbasą, brokuły, ziemniaki. Przygotowujemy sos beszamelowy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąką (zasmażka) dolewamy mleka ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Doprawiamy i gotujemy do zgęstnienia. Polewamy zapiekankę. Całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w 180st przez ok30min. Ja swoją posypuję jeszcze otrębami pszennymi ;)