Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, a jaka pyszna
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7981
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13761
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7981
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13761
Składniki
Włącz piekarnik na 180 stopni
Ugotuj makaron na półtwardo
Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach
Naczynie żaroodporne natrzyj olejem. Nałóż pół makaronu, na to połowę jabłek, posyp cynamonem i rodzynkami, jeszcze raz makaron, jabłka, cynamon i rodzynki.
Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika na 20 min
Podawaj polane miodem