Delikatna zapiekanka z kurczakiem
zapiekanka makaronowa
Składniki
- Makaron świderki - 0,5paczki
- Cebula biała 2 szt
- Pierś z kurczaka 1 sztuka
- Pieczarki 200gr
- Natka pietruszki 1 pęczek
- Sól
- Pieprz
- Śmietana - 1 małe opakowanie ok 200ml
- Ser żółty 300gr
Składniki
- Makaron świderki - 0,5paczki
- Cebula biała 2 szt
- Pierś z kurczaka 1 sztuka
- Pieczarki 200gr
- Natka pietruszki 1 pęczek
- Sól
- Pieprz
- Śmietana - 1 małe opakowanie ok 200ml
- Ser żółty 300gr

Etapy przygotowania
1. Ugotować w lekko osolonej wodzie makaron tak żeby był jeszcze lekko twardawy. 2. Pokroić pieczarki 3. Drobno pokroić cebulę 4. Pokroić dość drobno kurczaka i doprawić czy kto lubi, U mnie to był pieprz i czerwona papryka. 5. Pokroić natkę drobno. 6. Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. 7. Śmietanę wymieszać z sola i pieprzem do smaku. 8, Ser zetrzeć na tarce i doda do śmietany. 9. Powstałą mieszanką zalać makaron z reszta składników. 10. Piec około 30-40 min w temp. 160-180 stopni
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6206

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6206

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641



Składniki
- Makaron świderki - 0,5paczki
- Cebula biała 2 szt
- Pierś z kurczaka 1 sztuka
- Pieczarki 200gr
- Natka pietruszki 1 pęczek
- Sól
- Pieprz
- Śmietana - 1 małe opakowanie ok 200ml
- Ser żółty 300gr
1. Ugotować w lekko osolonej wodzie makaron tak żeby był jeszcze lekko twardawy. 2. Pokroić pieczarki 3. Drobno pokroić cebulę 4. Pokroić dość drobno kurczaka i doprawić czy kto lubi, U mnie to był pieprz i czerwona papryka. 5. Pokroić natkę drobno. 6. Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. 7. Śmietanę wymieszać z sola i pieprzem do smaku. 8, Ser zetrzeć na tarce i doda do śmietany. 9. Powstałą mieszanką zalać makaron z reszta składników. 10. Piec około 30-40 min w temp. 160-180 stopni