Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7907
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3168
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7907
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3168
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Składniki
Makaron gotujemy. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Boczek kroimy w pół plastry i smażymy wraz z drobno posiekaną cebulką.gdy boczek jest już prawie gotowy dodajemy do niego pokrojoną w trochę większą kostkę mortadelę. Gdy już wszystko będzie dobre dodajemy pomidory z puszki pokrojone i po ok 5 min dodajemy sos. Przyprawiamy do smaku. Dusimy wszystko razem przez ok 10 min na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Następnie dodajemy zrobiony sos, posypujemy tartym serem i wszystko mieszamy razem. Na koniec jak już wszystko jest razem połączone i się fajnie ser ciągnie z resztą, posypujemy serem górę zapiekanki.