Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8668
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8668
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Makaron gotujemy. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Boczek kroimy w pół plastry i smażymy wraz z drobno posiekaną cebulką.gdy boczek jest już prawie gotowy dodajemy do niego pokrojoną w trochę większą kostkę mortadelę. Gdy już wszystko będzie dobre dodajemy pomidory z puszki pokrojone i po ok 5 min dodajemy sos. Przyprawiamy do smaku. Dusimy wszystko razem przez ok 10 min na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Następnie dodajemy zrobiony sos, posypujemy tartym serem i wszystko mieszamy razem. Na koniec jak już wszystko jest razem połączone i się fajnie ser ciągnie z resztą, posypujemy serem górę zapiekanki.